Jobba gratis?

Nytt för i år är att jag får en hel del mail från diverse olika PR-företag som arbetar med stora företag här i Sverige. Dessa PR-bolag "tipsar" mig om deras kunders juliga produkter m.m och förväntar sig att jag ska skriva och göra reklam för dem GRATIS här i min blogg. Kalla mig snål, men jag jobbar inte gratis! Ska dessa bolag tjäna på att jag gör reklam för mina hundratals (och närmare jul, tusentals) dagliga läsare "volontärt"? Knappast. De PR-bolag som har vett i skallen frågar om ett samarbete vilket jag gärna går med på. Något vill man ju ha i utbyte för att man "jobbar för dem".
 
Jag skriver om många juliga produkter där jag inte alls har kontakt med företagen, men det gör jag bara för att jag gillar godiset/produkten m.m. och vill tipsa mina läsare så de ska få chansen att testa också!
 
Igår var jag på julmarknad på Tjolöholms slott. Det är en tradition jag och min mamma har. Efter varje gång vi varit där säger vi att "det är sista gången" eftersom vi blir så besvikna på att allt är likadant från år till år. Inga nya utställare eller produkter. Entren kostar 100:- per person. Nästa år blir det ingen julmarknad där för vår del. Det får räcka med Liseberg.
 

♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Victorias Jul

Jag håller med dig, jag har också fått sådana mail ( fick nåt ifjol också)
Jag blir lite irriterad när jag får sådana mail, man vill ju ha ut något av ett samarbete.

2012-11-24 @ 15:53:46
URL: http://victoriajul.blogg.se
♥ Postat av: Kamilla

Att göra reklam är inget som är gratis! Jag har papperspysslat i flera år och då har jag fått material (gratis) att jobba med i utbyte att nämna deras shop i min blogg samt blogga i butiksbloggen... jobba gratis, -nejtack ;) Bra jobbat och stå på dig!!

Trist med julmarknade, men att bara gå på Liseberg är ju inte alls fy skam... :D
Men granen... granen!! *helt käääär*

2012-11-24 @ 16:38:46
URL: http://sotjul.blogspot.se/
♥ Postat av: Tomtenissan

Jag med får såna tipsmail som det så fint heter...jag tipsar inte heller om deras grejer utan jag tipsar om sånt jag tycker om.

2012-11-24 @ 18:46:37
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se
♥ Postat av: Alexandras jul- Nu är det jul igen

Kan inte annat än att hålla med dig!=)

2012-11-26 @ 23:02:59
URL: http://alexandrasjul.blogspot.se
♥ Postat av: Cissi

Fy vad fult av dem att försöka göra gratis-reklam!!!

Vi hoppade Tjolöholm i år och satsade på Gunnebo slott istället - usch vad besviken jag blev! Det var inget juligt över det alls, inga granar, ingen tomte, ingenting egentligen mer än marknad... Så jag önskar vi hade tagit tjolöholm men det är skönt att läsa att det var som vanligt där :)

2012-11-27 @ 14:08:49
URL: http://christmascarol.blogg.se
♥ Postat av: Amanda

Har också tänkt på det, aldrig nya utställare. Var på Koberg i år, tredje året i rad, och det är samma samma, och de står på samma plats, så det är ju inte roligt längre! Hoppas på förändring där, så Liseberg får räcka nästa år! :)

2012-11-27 @ 14:28:38
♥ Postat av: Falksonchristmas

Håller med dig, man skall inte arbeta gratis, vill företagen få ut sina produkter så skall man kompenseras för detta.
Har själv "sponsorer" på vår hemsida men det är inte för att tjäna pengar utan för att kunna hålla kostnaderna för vår juldisplay på en rimlig nivå.

Julmarknaderna får ta och skärpa sig, samma stuk år ut och år in fungerar inte, man måste förnya sig så besökare får en ny upplevelse varje år annars finns en risk att besök blir färre och färre, ett tips kanske till arrangörerna är att ta hjälp av alla duktiga julbloggare på nätet!

2012-11-29 @ 10:30:15
URL: http://falksonchristmas.cybersite.nu/

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0