Ekologiska julsmaker på Apoteket

Dessa produkter finns nu på Apoteket

 

Senap

 

Senapen är lätt grovkorning och karakteriseras som medelsöt med 21,4 % socker. Smaken har i många tester under årens lopp fått toppbetyg. Senapen finns i en keramikburk från Boda-Nova Höganäs.

 

Te

Grönt te

Grönt te tillverkas av bladen från tebusken Camelia Sinensis. Bladen och skotten plockas tidigt på våren för att få den bästa kvaliteten. För att behålla bladens naturliga färg och aromer, hettas de snabbt upp och rullas sedan försiktigt innan de torkas. Detta gröna te är av hög kvalitet och naturligt smaksatt med goji- och tranbär.

 

Rooibos te

Rooibos tillverkas av baljväxten med samma namn. Man använder både bladen och barken från den röda busken och teet är naturligt helt fritt från koffein. Växten, och traditionen att göra en brygd av den, kommer från Sydafrika där man dricker det dagligen. Detta rooiboste är av hög kvalitet och naturligt smaksatt med apelsin och en touch av nejlika.

 

 

Kaffe

Apotekets Kaffe - med karaktär av mörk kakao och kryddor. Ett rent kaffe utan några tillsatser, men blandningen av arabicakaffebönor av olika varietet skapar en harmonisk balans mellan sötma och fyllighet och ger kaffet en karaktär av kryddor och mörk choklad. En mustig, mångsidig bryggblandning som trots sin mörka rostning bjuder på nyanser och särpräglade ursprungskarkaktärer. Bryggmalet 250g.

 


Jobba gratis?

Nytt för i år är att jag får en hel del mail från diverse olika PR-företag som arbetar med stora företag här i Sverige. Dessa PR-bolag "tipsar" mig om deras kunders juliga produkter m.m och förväntar sig att jag ska skriva och göra reklam för dem GRATIS här i min blogg. Kalla mig snål, men jag jobbar inte gratis! Ska dessa bolag tjäna på att jag gör reklam för mina hundratals (och närmare jul, tusentals) dagliga läsare "volontärt"? Knappast. De PR-bolag som har vett i skallen frågar om ett samarbete vilket jag gärna går med på. Något vill man ju ha i utbyte för att man "jobbar för dem".
 
Jag skriver om många juliga produkter där jag inte alls har kontakt med företagen, men det gör jag bara för att jag gillar godiset/produkten m.m. och vill tipsa mina läsare så de ska få chansen att testa också!
 
Igår var jag på julmarknad på Tjolöholms slott. Det är en tradition jag och min mamma har. Efter varje gång vi varit där säger vi att "det är sista gången" eftersom vi blir så besvikna på att allt är likadant från år till år. Inga nya utställare eller produkter. Entren kostar 100:- per person. Nästa år blir det ingen julmarknad där för vår del. Det får räcka med Liseberg.
 

Liseberg

Liseberg har bara öppet på helgen än så länge... Gick en promenad ikväll och tog dessa bilder.


Årets julvärd

Årets julvärd i SVT blev Sarah Dawn Finer. Vad tycker ni om det? Det blir nog bra. Hon är duktig. :)
 

Julmarknader

 
Brukar ni gå på julmarknader? Jag fullkomligt ÄLSKAR julmarknader. Mysiga sådana med mycket julkänsla och goda saker man kan köpa. ;) Hemslöjd och sådant är jag inte så intresserad av. Vissa julmkarknader är sämre än andra och av de jag besökt är Jul på Liseberg och Tjolöholms julmarknad de allra bästa och största.
 
Båda öppnar nästa helg! Jul på Liseberg är ju öppet fram till dagen innan julafton. För mer info, gå in på deras hemsidor!
 
Här är öppettiderna för jul på Tjolöholm:
Fredag 16 nov kl 12-20
Lördag 17 nov kl 10-18
Söndag 18 nov kl 10-18
Onsdag 21 nov kl 12-20
Torsdag 22 nov kl 12-20
Fredag 23 nov kl 12-20
Lördag 24 nov kl 10-18
Söndag 25 nov kl 10-18
 
En bild jag tog på Tjolöholm ett år
 
En bild jag tog på Liseberg samma år

RSS 2.0