Julnyheter från apoteket

I paketet jag fick igår fanns en massa trevliga produkter från Apoteket. Kaffe, 3 tesorter, årets senap, saffran och aromatisk tinktur.

Kryddigt kaffe. En spännande blandning av Arabica kaffebönor av olika varietet och karaktär som här skapar en harmonisk balans mellan sötma och fyllighet. En mustig, mångsidig bryggblandning som trots sin mörka rostning bjuder på nyanser och särpräglade ursprungskaraktärer.

 

Rooiboste. Naturligt smaksatt med apelsin och en touch av nejlika. Rooibos tillverkas av baljväxten med samma namn. En ”röd buske” från vilken såväl blad som bark används. Växten och traditionen att göra en brygd av den kommer från Sydafrika där man dricker denna koffeinfria dryck i mängder.

 

Grönt te. Naturligt smaksatt med gojibär och tranbär. För att få bästa kvalitet vid tillverkning av grönt te plockas blad och skott från tebusken Camelia Sinensis tidigt på våren. För att behålla bladens naturliga färg och aromer hettas de snabbt upp och rullas innan de torkas.

 

Svart te. Naturligt smaksatt med lingon och rostade granatäppelkärnor. Svart te tillverkas av bladen från tebusken Camelia Sinensis. För att få bästa kvalitet plockas bara de översta två bladen samt toppskottet. Bladen rullas och får naturligt oxidera för att man ska få fram den karakteristiska färgen och de djupa aromerna.

 

Årets senap 2011 heter Älgens Senap och kommer från Apoteket Älgen i Strömsund. Smaken kan beskrivas som trevligt mild, lite syrlig men med ett brett användningsområde. Den passar bra som grund i senapssåser och till julens charkuterier.

 

Apotekets saffran är äkta spansk coupé av toppkvalitet och köps från ett familjeföretag i La Mancha. Familjen har över 100 års erfarenhet av att hantera och distribuera Saffran. La Mancha är känt för att framställa den finaste och högsta kvalitet på saffran i hela världen.

 

Aromatisk tinktur är ett koncentrerat kryddextrakt som har sålts i över 60 år på apoteket. Kryddorna i tinkturen är kardemumma, nejlika, ingefära och kanel. Man tillsätter 10-15 ml tinktur till en flaska rödvin och blandar med 1,5 dl socker och värmer sedan i en kastrull och vips så har man glögg!


♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Elin

Hej!

Vilket härligt paket du fick - allt kommer säkert till användning såhär i juletid skulle jag gissa? :) Och Apotekets senap är i alla fall för mig en favorit. Nästa gång jag besöker Apoteket ska jag spana in dessa produkter! Kaffet och kryddblandningen till glögg låter väldigt intressant.

Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna den underbara boken "Pernillas jul" - tävla gärna du också?

Kram

2011-11-26 @ 12:54:03
URL: http://elinsjul.blogg.se/
♥ Postat av: carina

Åh, vad roliga saker! Nu blev jag lite avis! ;)

2011-11-26 @ 16:27:47
URL: http://carinadenfina.blogg.se/
♥ Postat av: Emelie - Emelies Christmas

Vet du hur mycket Saffran kostar hos Apoteket? :)

2011-11-26 @ 21:39:39
URL: http://emelieschristmas.blogg.se/
♥ Postat av: Pimpe

Låter sååå gott

2011-11-28 @ 08:06:27

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0