Skansen julsnaps

Jag har precis varit på posten och hämtat ut två paket. I det ena låg ett litet smakprov av årets snaps från Skansen. Ska bli spännande att testa den i jul.

Skansen Julsnaps 2011 är komponerad av kryddmästaren Jonas Odland. Den är speciellt framtagen för att passa till hela det svenska julbordet, från sill och småvarmt till ost och choklad och är kryddad med kummin, koriander och ingefära. Den sistnämnda är en krydda som gör sig särskilt bra till mat. Snapsen är avrundad med ett spanskt starkvin från Tarragona som bidrar med både fyllighet och en vacker röd färg. 
Skansen har ända sedan öppnandet 1891 varit starkt förknippat med den svenska julen och den årliga julmarknaden är en välbesökt tradition. Något som också återspeglas på flaskans etikett som pryds av en julmarknadsaffisch från 1930-talet. 

Det unika samarbetet är en del av att Skansens i år firar 120 år som förvaltare av det svenska kulturarvet. Den svenska traditionen att krydda snaps som måltidsdryck går hundratals år tillbaka i tiden och har sina rötter i det svenska brännvinsbordet som under 1800-talet utvecklades till dagens smörgårdsbord. Sedan dess har snaps haft en självklar plats på det svenska julbordet.

Skansen Julsnaps kostar 199 kronor för 500 ml och du kan både läsa mer och beställa den på bokajulsnaps.nu.


♥ Kommentarer ♥

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0