Tävla om julmust från Apotekarnes!

Nu drar jag igång en tävling i samarbete med Apotekarnes. Tre lyckliga vinnare kommer få hemskickat gratis julmust från Apotekarnes.

- 1:a pris en hel back julmust
- 2:a pris 10 flaskor julmust
- 3:e pris 5 flaskor julmust

Tävlingsregler för som har blogg: Ni lånar den HÄR bilden (klicka) och lägger upp den i er blogg, tipsar om tävlingen och länkar hit. I Kommentarsfältet till detta blogginlägget skriver ni och berättar om ert allra bästa julminne. Glöm inte att lämna er mailadress.

Tävlingsregler för er utan blogg: Ni mailar 5 vänner och berättar om tävlingen, sen vidarebefodrar ni en kopia till min mail - julbloggen@hotmail.com. Ni ska också beskriva ert allra bästa julminne i kommentarsfältet här nedan. Glöm inte att lämna er mailadress.


3 vinnare utses den 11 november kl 18.00 och kommer kontaktas av mig via mail.

Lycka till!VINNARNA ÄR UTSEDDA OCH KONTAKTADE! GRATTIS!


♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: ANNAS TÄVLINGSTIPSARBLOGG

Hade inte tänkt vara med och tävla men vad tusan, julmust är gott.Mitt bästa julminne är en jul när jag var kanske 6-7år. Hela släkten var samlad hemma hos min mormor och morfar och jag får den present som jag drömt om, en barbiehäst med superfin prinsesskärra.... det är något jag aldrig glömmer, jag hade önskat mig det jättelänge. Sen överlag så kan jag sakna de här jularna med alla i släkten, nu firar alla på eget håll med sina barn och barnbarn.

2010-10-28 @ 19:42:31
URL: http://molnboanna.blogg.se/
♥ Postat av: Lotta från Småland

1995 hyrde jag ett hus på landet. Mormor hade gått bort på våren och vi beslöt att ändra julfirandet för att inte saknaden skulle kännas för stor.

Familjen samlades för knytkalas hos mig. Utanför var det ett underbart vinterlandskap. På kvällen var det bara jag och mina föräldrar kvar. Vi fikade, spelade spel och öppnade lite paket. Efter en promenad i vinterkvällen tog vi en gin o tonic och satt uppe framför brasan halva natten.

En jul utan stress med min älskade familj. Trots sorgen efter en älskad mormor är det nog min bästa jul någonsin!

2010-10-28 @ 19:51:51
URL: http://lottaochlivet.blogspot.com/
♥ Postat av: Emelie - Jul i tomteverkstan

Det är svårt att välja ett minne för jag har så många underbara julminnen men det här minns jag speciellt, eftersom det var speciellt för mig, så det får bli det :)Jag håller på med sporten sportskytte gevär och tävlar alltså i det och idag är jag med i det svenska landslaget. Jag började skjuta för tio år sedan och när man börjar så är det ju inte direkt så att man köper eget gevär för 15000 utan man lånar av klubben.Nu var det ju så att julen stod för dörren ett år efter att jag hade börjat skjuta och under granen låg ett riktigt riktigt stort paket! 11 år som jag var och fullständigt naiv så trodde jag ju inte att detta kunde vara till mig, för jag hade inte önskat mig något så stort, så jag brydde mig inte ens om att titta på julklappsetiketten vem det var till. Pappa skämtade om att det var en strykbräda till mamma och det trodde jag på fullaste allvar att det var, det var samma storlek.Men så kom julafton och Tomten kom in i vårt mysiga hus som var fylld med julstämning i form av massa doftande ljus, julgodis och avslutningen av Kalle Anka. Paketutdelningen började och till slut fanns bara ett paket kvar - det jättestora (som var till mamma, vem skulle det annars vara till? Så jag var lite ointresserad). Jag hörde Tomten säga: God Jul EMELIE önskar mamma och pappa. Men vad hände? Tänkte jag. Är det där till mig? Jag sken upp som en sol och hämtade den stora och jättetunga paketet.Sist av alla paket öppnade jag det stora och i låg ett sportskyttegevär. Jag var alldeles chockad. jag var så himla lycklig! Äntligen hade jag ett eget gevär som ingen annan i klubben skulle få röra. Jag var så glad att jajg sprang runt huset och skrek och hoppade som en galning och skrattade hela tiden och avlutade med orden:Tack Mamma! Tack Pappa! Jag älskar er!Det är ett speciellt minne för mig om man tänker på vart jag är i min karriär idag :) Det är inte särskilt juligt, men det är väldigt speciellt för mig, för utan den julaftonen med det stora och jättetunga paketet, så hade jag kanske inte varit där jag är idag :)Hoppas jag vinner nu! :) Jag håller tummarna för mig själv! Hihi! ^^

2010-10-28 @ 19:55:18
URL: http://julitomteverkstan.blogg.se/
♥ Postat av: Maria

Mitt bästa julminne är inte från julafton utan från Luciadagen förra året. Jag arbetar som sjuksköterska på en vårdavdelning där många av patienterna är gamla. Sorgligt nog är det inte helt ovanligt att gamla och sjuka firar julen ensamma. Tidigt på luciadagen kom vi som skulle gå dagpasset till jobbet. Vi bytte om till lussekläder, kokade kaffe, plockade fram pepparkakor och lussekatter. Sedan gick vi runt på vår avdelning och den bredvid. Vi sjöng så gott vi kunde "Natten går tunga fjät" om och om igen. Antagligen skulle vi väl inte få något skivkontrakt, men så många ögon som tårades och så många leenden vi fick den morgonen! Aldrig har jag kunnat glädja och överraska så många med så litet arbete. Om jag får vara lite klyschig, så kändes det som om man just då kände vad julen går ut på. Julklappar, skinka och annat betyder ingenting emot mänskliga relationer och sann julglädje.

Jag har sex barn så jag har många många lyckliga minnen från våra jular, men förra årets luciafirande är på ett annat plan.

Kram (och GOD JUL!)

2010-10-28 @ 20:35:32
URL: http://maria-lever.blogspot.com/
♥ Postat av: alexandra jul

Mitt bästa julminne.Jag var liten, kanske 7-8 år gammal. Jag och min familj var uppe hos mormor och morfar över julen. Mormor och morfar bor i ett litet rött hus nära skogen, på landet, sådär mysigt som man skulle vilja bo till varje jul. Det var en massa snö som det nästan var varje vinter när man var liten. Vi barn, jag och mina jämnåriga 3 systrar, sprang omkring och lekte och väntade. Väntade och väntade. På tomten och alla paket såklart! Jultomten trodde vi alla starkt på på den tiden och undrade så när tomten skulle komma. Till slut efter många timmars väntande så kom äntligen tomten. Alla i familjen satt i v-rummet med en tänd brasa. Veden sprakade och det luktade så gott. Det fanns glögg, julmust och en massa julgotter på bordet. Alla var ivriga och väntade på att tomten skulle komma in till v.rummet. Morfar öppnade dörren och i armkrok kom han in med tomten. Där står han, tomten med den magen, det stora vita skägget, mjuka röda kläderna och de fina tomteskorna, OCH såklart 2 säckar fulla med klappar. Det var så härligt minns jag. Det som var annorlunda och gör att jag minns detta julminne så väl, var att tomten hade med sig en stor och fin dalmariner hund. Ojojoj vilken jul. Den var bra och precis sådär som en barn vill ha det. Det kändes sådär alldeles alldeles underbart!

2010-10-28 @ 21:01:32
URL: http://alexandrasjul.blogspot.com
♥ Postat av: Sandra - mamma till Molly

Hejsan, jag är gärna med och tävlar!Har länkat här: http://surrovich.blogg.se/tipsochtavlingar/2010/october/julmust-1111.html- Mitt bästa julminne är ifrån när jag vara 5 år. Någon vecka innan julafton fick jag ett brev hem från jultomten där han skrev att en av hans nissar hade sett mig bita min storebror en dag när vi lekte. Han skrev att han ville att jag skulle uppföra mig till julafton så att jag skulle få en julklapp. Han skrev att han inte ville att något barn skulle vara utan julklapp men ibland händer det att barn har varit stygga och då får man ingen julklapp. Kommer ihåg att brevet såg gammalt ut med skrivstil. Jag var som en ängel fram till julafton har mina föräldrar berättat och på själva julafton fick jag massor av julklappar och så kom tomten. Jag kommer faktiskt ihåg hur tomten berömde mig hur duktig och snäll jag hade varit. Innan tomten gick fick jag bjuda honom på gröt och det tyckte han var jättegått! Iår hoppas jag att tomten kommer på besök till min dotter, det är hennes första jul ;)/Sandra

2010-10-28 @ 22:11:00
URL: http://surrovich.blogg.se/
♥ Postat av: Eva

Jag vill självklart vara med och tävla men att be mig berätta något är som att öppna en vattenkran. :)Jag har många härliga julminnen men ett av de mest speciella är julen -02. Jag var detta år höggravid med mitt sista barn. Beräknad födsel var satt till 24/12 men tack och lov klarade jag att knipa över det datumet. Julafton firades i väldigt lugnt mak. Han som väntade i magen har en äldre bror som är född i oktober -01 (14 månader äldre) men de har även tre äldre syskon från ett tidigare äktenskap. Denna jul var det ”pappajul” – alltså hade vi bara ett barn hos oss på julafton och juldagen men vi hade bestämt att de äldre barnen skulle komma på annandagen för att fira en andra jul och stanna till efter nyår.Alla var ute på lite olika bestyr mitt på dagen så jag släpade ner sittvagnen de två trapporna och gick ned till vårt köpcentrum. Lite härlig mellandagsrea sitter aldrig fel. När jag frossar bland skjortor och tröjor inne på Dressman lyckas jag på något sätt vrida till vagnen så att ett av hjulen hoppar av. Jag böjer mig ner och krånglar på det med sonen fortfarande i vagnen. Fullt med folk, vinterjacka och halsduk och en balansakt med en klunsig vagn var visst det som behövdes för att dra igång den förestående förlossningen, för då jag sakta reser mig upp, högröd i ansiktet, känner jag den första krampen i ryggslutet – en värk.Jag shoppar klart det jag har tänkt mig och stannar några gånger och pratar med bekanta som också är ute för att göra fynd så när jag väl är hemma igen har värkarbetet verkligen tagit fart. Jag hade sett fram emot att få fira med alla barnen. Äta god mat och dela ut julklappar, inget skulle få komma före firandet. Jag minns att jag fräste åt min mamma då hon ville hjälpa mig i köket. Även om jag låtsades som att allt var precis som vanligt så tyckte hon nog att jag såg ut att ha dålig kontroll när jag stod och hängde, ”profylaxande” över stekpannan…men viljor kan försätta berg, va? Middagen genomleds sedan i rekordfart.Alla utom jag själv fattade att det skulle födas ett barn inom någon timme…men julklapparna var fortfarande oöppnade så självklart tvingade jag alla att sitta som tända ljus kring granen och öppna sina gåvor. Till en början gjorde vi som vi brukar, en i taget öppnar sitt paket och alla andra tittar på och glädjs men efter ett tag flåsade jag mer än vad jag tittade så då blev det fritt fram att kasta sig över sina paket. Jag minns inte vad jag gav bort det året och jag minns inte heller vad jag fick. Det jag minns var de hundra mil jag upplevde de två våningarna som, den sju timmars långa bilresan (min man rekordkörde Tyresö-SöS på strax över 10 minuter) och den sjutusen våningars långa hissresa från bilen och upp till förlossningen.Väl uppe på avdelningen mötte en barnmorska upp oss och frågade hur långt det var mellan värkarna. Innan hon har avslutat sin fråga får jag en värk och jag hör den fantastiska barnmorskan någonstans i en annan värld säga att ”Du måste in på ett rum, Du föder när som helst” (hon har alltså hört på mitt sätt att andas att det är dags). Jag hinner få av mig byxorna och lägga mig på sidan, sedan krystar jag ut en underbar liten, ny människa.

2010-10-28 @ 22:30:50
URL: http://danforedan.wordpress.com/
♥ Postat av: Anette

När man var liten var ju varje jul minnesvärd men så växte man upp och tyckte att julen var väl "så där".

Mitt favoritminne från en jul som vuxen var när vi efter många år som barnlösa äntligen fått klart med adoption och våra älskade flickor kom hem till oss. De var fyra och fem år och julen fick verkligen mening igen när man för första gången fick uppleva dem genom flickorna. Julen är verkligen barnens högtid och nu längtar vi alla fyra efter att få fira ytterligare en jul tillsammas. Barnen är nu nio och tio och fortfarande är julen magisk för dem.

2010-10-28 @ 22:47:53
URL: http://eddans.blogspot.com
♥ Postat av: Jojjjjoh - Karlstads största blogg

Mitt bästa julminne är nog när jag var runt 10-12 år gammal och vi var hemma hos min farmor. Minns att jag älskade jularna hemma hos henne. Hon hade det alltid så fint pyntat, massa julgodis och granen glittra. Jag blev över lycklig när vi fick öppna våra paket och jag fick en stor gosse tiger som jag sååå gärna ville ha! Har sovit med den tigern i sängen varje natt sen dess :) Det är ett av mina bästa julminnen! Ingen tomte kom det dock men men :)

2010-10-29 @ 10:52:54
URL: http://jojjjjoh.blogg.se/
♥ Postat av: Uttan

Klart Vill Jag vara med och Tävla om Julmusten!Jag har länkat i högerspalten på Min Blogg!Mitt Julminne!Är nog när barnen var små och tomten hade kommit och delat ut alla julklappar och paketen var öppnade och de lekte med sina saker och pratade lyckligt om Tomten som hade varit där..............Så plötsligt ! knackar det på Dörren. Och utanför står en Gammal grå Tomte med riktigt skägg,käpp och lykta.Han kliver in innanför dörren och stampar med fötterna och knackar käppen i golvet och säger...Ingenting......Vänder om och går ut.

Där står Vi hela familjen och min Mor o Far och Vi bara gapar och fattar inget.....

Det var nog den -Riktiga Tomten sa Min äldsta Dotter för det andra det var ju Gunnar.Tack för trevlig Blogg!

Kram!2010-10-29 @ 11:03:59
URL: http://hemmahosuttan.blogspot.com/h
♥ Postat av: Fröken Svår

Mina barndoms jular var verkligen sagoboksperfekta. Ett rött hus på landet, folk som vällde in, mat och klappar i mängder. Och alltid snö. Vad man minns iallafall.

Men jag har inget speciellt minne från den tiden, eftersom allt det där har flutit ihop till en behaglig dimma. Så jag tänkte ta ett senare.Livet förändras ju, som alltid, barn växer upp och flyttar, föräldrar skiljer sig och familjer grenar sig så det blir svårt att hinna med alla och undvika ömma tår. Det är inte samma sak längre, helt enkelt.För tre-fyra år sedan, på julafton, satt jag på tåget på väg hem till min nya hemstad. De flesta i familjen skulle jobba, så jag tänkte att det kunde lika gärna jag också göra. Jag hade det rätt bra där jag satt på tåget, hade försetts med skinkmackor, klementiner, julgodis och must (apotekarnes förstås) och hade julmusik i lurarna. Men ändå kände jag mig rätt miserabel och började ångra mitt beslut. Det hade ju inte gjort något om alla jobbade, bara man var HEMMA. Jul-tv i mammas pyntade vardagsrum kändes väldigt avlägset.

För att tänka på annat, tog jag upp min julklappsbok och började läsa. Där låg ett julkort som jag använt som bokmärke, en önskan om trevlig helt från en mer eller mindre avlägsen vän. I samma stund passerade vi ett område med bra täckning, och min mobil började surra som galen. Den hade tagit emot säkert tio sms från vänner och familj som önskade mig god jul och trevlig resa. Plötsligt kände jag mig inte ett dugg ensam längre.

2010-10-29 @ 13:17:03
URL: http://neverbody.blogspot.com/
♥ Postat av: ELIN

www.hahahaskoja.blogg.se e min blogg ;)Mitt Julminne är förra året när lite av släkten kom hem till oss , och den var extra kul för det var min lillebrors första jul . Så det var kul och se han öppna alla presenter och le . Sen så fick hag lite roliga presenter med :)Lägger upp på min blogg =D

2010-10-29 @ 15:55:22
URL: http://hahahaskoja.blogg.se/
♥ Postat av: Thulan

Jag vill också vara med och tävla=)Man har ju hunnit med många fina julminnen genom åren och varje år skapas nya minnen, speciellt nu efter att vår dotter är född. Dock finns det ett minne som är starkare än alla andra. Det var i början av 90-talet, jag kan inte ha vart mer än 7 år gammal. Det var kvällen före julafton och jag var med min pappa, hans fru, hennes två äldre söner och vår lillasyster på 14 dagar. På den tiden var jag alltid hos pappa dagen innan julafton för att sedan åka hem till mamma efter frukosten på julaftonsmorgon. Tillsammans klädde vi barn granen medan snön yrde utanför fönstret. Förutom det traditionella julpyntet var det en skön blanding av krimskrams som vi barn slitet som djur under descember för att färdigställa. Det var smällkarameller i regnbågens färger, en julkatt och svampar i gips och vi var så stolta över det som vi åstadkommit. Hela ljuset var fullt med tända ljus, julskinkan stod i ugnen och hela huset var härligt överpyntat a la 90-tal med en underbar doft av jul. Från högtalarna ljöd tonerna av Agneta Fältskogs julskiva på LP. Efter att granen var klädd åt vi julens första skinkmacka och drack årets första julmust. Sedan spelade vi spel tills det var dags för sängen. Jag kan inte sätta fingret på vad som var så speciellt med det här minnet men det är JUL för mig. Varje år är det den bilden jag har på minnet och det är den känslan och stämningen jag sträver efter att uppnå. Jag har börjat inse att det är svårt att njuta så som jag gjorde den gången för 20 år sedan, för inte brydde vi oss om att det kanske var ostädat eller att skinkan inte var riktigt färdig, sådant som man bryr sig om idag. Det enda vi brydde oss om just då var hur långt upp i granen vi kunde nå för att hänga våra egna små konstverk och om vilka paket tomten skulle komma med. Det behövs egentligen inte mycket för att kunna framställa den stämningen som jag upplevde, och även fast magin som fanns när man var barn är borta för de flesta så tror jag att sådana här minnen kan återuppliva julmagin, om så bara för en stund. Nu för tiden när jag klär julgranen är det inga julgransprydnader gjorde av små flitiga barnhänder i min gran, i alla fall inte än. Däremot är huset fullt med ljus och julpynt, skinkan står i ugnen och ur högtalarna strömmar rösterna från Agneta Fältskogs julskiva - fast den här gången på CD.

2010-10-29 @ 18:40:05
URL: http://minvitajul.blogspot.com
♥ Postat av: Margareta

Mitt bästa julminne är jularna hos min mormor och morfar.Min morfar var alltid jultomte.Jag minns att jag tyckte dom vuxna åt och åt och det blev aldrig tid för julklapparna.Runt 18 tiden ringde det på dörren och där utanför stod morfar utklädd till tomte.Alla satte sig på vardagsrumsgolvet medans morfar läste på julklapparna alla väntade andaktigt på att just deras namn skulle läsas upp och man kollade in lite extra på dom större klapparna.Mormor var alltid sist med att öppna sina klappar när alla var färdiga hade hon knappt börjat.Dan efter julafton hade jag ställt upp alla julklappar på ett bord i mitt rum och kollade in dom.Tyvärr är båda borta idag men just dom jularna glömmer jag aldrig och det har aldrig blivit detsamma sedan båda gick bort :(

♥ Postat av: cecilia

Jag är med! Mitt bästa julminne är från förra året, jag och min bror var ute och kolladei affärer ibörjan av december och jag såg en jättesnygg väska som jag blev helt kär i. Men vid den tiden hade jag inte råd att köpa den. Ungefär en vecka senare hade jag samlat ihop pengar och skulle köpa väskan men så hade någon annan redan köpt den. Jag blev jätteledsen för den väskan alltså.. den var underbar. Så varje gång jag gick till den affären så kollade jag efter väskan men den fanns aldrig. Så på julafton efter vi hade öppnat alla julklappar och allt var klart. Så gick min bror upp för att gå på toa, trodde jag. Sen kom han ner med ett paket och i det låg väskan jag ville ha! Det var alltså han som hade köpt den. Jag blev så rörd av att han köpte den till mig att jag började gråta haha! Det var mitt bästa julminne.!Har länkat hit också : http://ceciliaaaaaa.blogg.se/2010/october/tavling-julmust.html

2010-10-30 @ 02:53:36
URL: http://ceciliaaaaaa.blogg.se/
♥ Postat av: Helena

Jag vill vara med och tävla!!Har länkat i min blogg:

lottiec.blogg.seMitt bästa minna är när min morfar fortfarande levde.

Hela familjen samlades alltid hemma hos honom på landet och en jul snöade det massor!!

Hela familjen ink morfar var ute på natten och gjorde stora snögubbar och lyktor.

Jätte roligt och mysigt tyckte vi alla!!!

2010-10-30 @ 07:52:41
URL: http://lottiec.blogg.se/
♥ Postat av: helena

jag är gärna med :D

mitt bästa julminne är från förra julen. min pappa hade precis flyttat ifrån hans förra sambo efter mycket bråk och sånt och vi firade jul med honom i hans nya lägenhet. det fanns inte mycket pynt och sånt utan bara massa kartonger överallt men pappa var helt övertygad om att han skulle fixa julstämning så vi gick iväg till ica och köpte en liten miniplastgran som var ungefär en halvmeter hög (eftersom han varken fick plats eller hade råd med en riktig gran) och satte i massa ljus och kulor i den och så hade han kvar en gammal julbelysning som man har typ på balkongen och den satte han inomhus över hans stora bokhylla.. och sen så är min pappa väldigt konstnärlig så han tog jättemycket bommul över kartonger så det såg ut som snöbackar... det blev jättemysigt! det var väldigt billigt men den bästa julen jag någonsin haft! ett bevis på att julen inte handlar om pengarna och presenterna utan om att umgås med människor man älskar och ha det mysigt helt enkelt :Dhar länkat här: http://hellavixx.devote.se/blogs/6521738/julmust.htmkram Helena :)

2010-10-30 @ 12:22:15
URL: http://hellavixx.devote.se
♥ Postat av: ela

Mitt julminne!Jag var runt 9-10år och min mamma hade tydlig gjort för oss att jag och min bror absolut INTE fick gå runt och leta efter julklappar när hon var iväg och handlade. Det skulle enligt henne vara tråkigt att veta vad man skulle få och förstöra en del ab julen. Mycket riktigt lovade vi att vi absolut INTE skulle göra detta. Så fort mamma hade gott och vi hade försäkrat oss om att hon verkligen inte skulle komma tillbaks för att hon glömt något, satte vår jakt igång. Tillsammans gick vi genom skåp efter skåp och jag minns tydligt hur hjärtat klappade hårt och hur noga vi var med att flytta på saker försiktig för att ingen skulle se att vi vart o letat. Efter en stunds letande hade vi hittat alla våra julklappar, vi var så glada. Vi pratade om grejerna flera dagar i hemlighet och när julaftonsmorgonen kom gick vi som vanligt upp för att titta under granen. Alla paket låg där under granen, vi räknade för att se att det var lika många som vi hade hittat dagarna innan. Lyckan, längtan och spänningen som jag tidigare hade upplevt på andra julaftnar infann sej inte riktig denna gång vi julklappsöppnandet. Visst var vi tacksamma för att vi hade fått julklappar men denna gång visste vi ju redan långt innan vad vi skulle få. Minns min besvikelse över att jag hade snokat runt o vetat vad jag skulle få. Den julen lärde jag mej något jag sent skulle glömma!

2010-10-31 @ 07:23:39
URL: http://myrornasjul.blogspot.com
♥ Postat av: Veronica, mamma till lilla Annie

Hejsan!

Tack för en jättefin blogg.

Mitt allra bästa julminne är ifrån vintern 1986 då jag var 8 år och väldigt förtjust i tomten, snö å allt vad julen för med sig. Denna vintern är en av dem som hade massor med SNÖ. Jag och mina kusiner väntade med spänning på tomten och så fort vi hörde bjällrorna från släden blev vi som tokiga och gömde oss bakom mormor och morfars soffa.

Ja, då hade man häst och släde och facklor minsann och vi var många stora som små som firade tillsammans.

Pappa fick bära mig till bilen när vi skulle åka hem, de var för mycket snö för att kunna gå för lilla mig.

Detta minnet är underbart och jag minns det som om det vore igår.

Ljuva jul, snart är den här igen.Kram//Veronica

2010-10-31 @ 10:08:37
URL: http://vironica.blogg.se/
♥ Postat av: Matilda

Mitt bästa julminne utspelar sig år 2006.

Jag är ett skilsmässobarn, och mina föräldrar bråkar om allt som går att bråka om.

Så både min mamma och pappa vill ha mig hemma på julafton, och det kan man ju förstå.

Den här julen sov jag iallafall hos min pappa, och skulle åka till mamma på dagen. Så jag åt frukost hos pappa, öppnade paket och vid tolvtiden åkte jag hem till mamma.

När jag kom hem till mamma var det låst, och varken jag eller mina storasyskon hade med sig nycklar, så vi knackade på.

Det tog ganska lång tid innan dörren öppnades, men när den väl öppnades, så stod mamma där, och hon höll i ett paket, ett paket med lock så att det skulle gå att öppna fort. Paketet var till mig och min äldre bror. Vi lyfte på locket tillsammans, och plötsligt stod det fyra tassar på kartongkanten, och snart var även två huvuden uppe också. Det var alltså den här julen jag fick mina två katter. Kommer aldrig någonsin glömma när jag såg dem första gången, de var som två små bomullstussar. Den julen tittade vi mer på kattungarna än på Kalle Anka vill jag lova.Roligt förresten att någon har tagit initiativet att skriva om julen, jättekul! :)

2010-10-31 @ 10:18:58
URL: http://breakmyfall.devote.se
♥ Postat av: EM

Först vill jag bara tacka för en UNDERBAR blogg!Här kommer mitt tävlingbidrag:

Det var julaftonsmorgon. Jag vaknade. Hörde mysig och stämningsfull julmusik från vardagsrummet. Rusade upp. Tittade ut genom fönstret och vad såg jag? Massor av snööö! Det hade snöat hela natten och snöade fortfarande. Äntligen en vit julafton! I vardagsrummet satt mamma och pappa och syrran, granen glittrade och doftade fantastiskt, det låg fullt av paket under granen och på bordet var världens mysigaste julfrukost uppdukad. Tomtegröt, julskinka, vörtbröd, m.m.. Jag fick välja ett paket som låg under granen. Vi gjorde alltid så.. Barnen fick välja en julklapp direkt när man vaknade och sen delades övriga paket ut efter Kalle Anka tillsammans med släkten. Jag letade runt granen, för att hitta den perfekta julklappen.. Och där var DET! Det största paketet. Tog såklart upp det.. Det var lätt... var det tomt? Jag slet upp pappret.. tittade i lådan.. mer papper... hmm... Var det något i? Där, i botten, låg ett foto.. Tog upp det... Nämen! Det var ju den där söta kattungen vi varit och tittat på en vecka innan hos mammas arbetskamrat... Men den var ju redan bokad?? Eller var den inte det? Det var mamma och pappa som hade bokat den! Jag skulle få den sen när den var tillräckligt gammal för att flytta från sin mamma! Det var den bästa julaftonen jag någonsin haft. Jag fick en katt!(Jag har ingen blogg så jag har tipsat 5 vänner via mail, du har fått en kopia i din mailbox!)

2010-10-31 @ 13:35:39
♥ Postat av: care69

Jag är gärna med!Kortfattat så tror jag att den bästa julen var när jag var 10 år och fick mina alldeles egna slalomskidor. Jag skulle få slippa åka på hyrskidor och det kändes som om jag ägde världen.Har länkat:

http://care69.blogspot.com/2010/10/11-nov-vinn-julmust-fran-apotekarnes.html

2010-10-31 @ 20:55:48
URL: http://care69.blogspot.com
♥ Postat av: Molly - MOLKAN.SE

Mitt bästa julminne: Jag minns inte hur gammal jag kunde ha varit, men jag var inte äldre än 6-7. På den tiden firade vi alltid jul hos mormor så att hela släkten var samlad, men efter att hon dog föll också jultraditionerna. Vi försökte ett tag att fira tillsammans men sen blev barnen (vi) för stora och var och en började fira julen på sitt håll.Men just den julen (runt 94/95) visste jag att det var nånting speciellt. Jag njöt av att hela släkten var samlad och jag satt i mormors knä och kände på mig att det detta var på något sätt den bästa julen jag någonsin kunde ha. Även att man var barn och ville ha julklappar visste jag att det var nånting annat som betydde mycket mer. Det är mitt bästa minne av både julen och min mormor. Hon fyllde även år på julafton, så för mig är det hennes dag och det är henne jag firar varje jul.Länk: http://molkan.se/2010/11/01/tavlar-om-julmust/

2010-11-01 @ 17:30:15
URL: http://molkan.se
♥ Postat av: Spacegirl

Mitt bästa julminne är från när jag var ganska liten, tomten kom, iklädd päls & skägg, mask och allt som hör till, bakom vår bod stod en ren med släde, som tomten kommit med. Bilden med renen sitter kvar i mitt huvud efter så många år, det var så häftigt.Här är min blogglänk

http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg/2010/november/vinn-julmust.html

2010-11-01 @ 20:12:52
URL: http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg
♥ Postat av: Mattias

Julen 2006 hade jag en vän från Colombia och hennes pappa på besök. Det är ett av mina allra finaste julminnen någonsin. Vi spenderade den i norrbotten och mina gäster, som aldrig hade sett snö, var i himmelriket! Vi besökte ishotellet, körde skoter, gjorde snöänglar och bara mööös!! Dessa vuxna människor var som små barn! Helt vad julen handlar om!

Hoppas på tur och länkar också här: http://villduvinna.blogg.se/2010/november/11-nov-vinn-julmust-fran-apotekarnes.htmlMattias

2010-11-01 @ 20:23:49
URL: http://villduvinna.blogg.se/
♥ Postat av: Emma

Mitt absolut finaste julminne hände förra året. Jag var klädd i tomteklänning och tomteluva fast jag är 14 år, och när jag öppnade dörren för att släppa in min kompis så gick det förbi en helt okänd människa utanför dörren som stannade upp och sa att jag var jättefin och utan att hon visste det så hade hon gjort min dag! Det är alltid på julen som alla dessa snälla människor dyker upp! Hurra för julen!

2010-11-02 @ 11:42:35
URL: http://christmas.devote.se
♥ Postat av: anna med litet a

Här har jag tipsat:

http://annastipsarblogg.blogg.se/2010/november/vinn-julmust.htmlMitt bästa julminne är min dotters första jul då hon var någon vecka ifrån att fylla ett år. Att se henne lyckligt titta på allt det vackra; gran, paket, familjemedlemmar, slår allt! För att inte tala om hur glad hon blev åt alla paket! Mest kartongerna förstås, som sig bör. :-D

2010-11-02 @ 15:20:53
URL: http://annastipsarblogg.blogg.se/
♥ Postat av: Ingrid

Mitt bästa julminne är från förra året. Det var första julen på länge hela familjen var samlad. Jag har ett barn som bor i Skåne med sin familj och ett som bor uppe i Norrland med sin man... Den bästa julklappen det året var just det + att min ena dotter berättade att hon var gravid! Hon och hennes man hade försökt länge.. Så det var verkligen en glad överraskning! Sedan var allt omkring perfekt också. Snö, god julmat och härlig stämning!Jag vill vinna julmusten så jag kan bjuda mina barn och barnbarn på deras favoritdryck i jul! (Ja, hela familjen kommer vara samlad denna julen också! Underbart!)Tack för en härlig blogg!

2010-11-02 @ 17:07:07
♥ Postat av: Annika - familjebloggen med blandade tävlingar

Jag är med och tävlar!

Länkar: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlingsblogg/2010/november/julaftonsmorgon-11-november.htmlMitt bästa (eller roligaste!) julminne är när min gamla hund (han är numera bortgången) bokstavligen skällde ut jultomten då han inte kände igen honom... Eller kände igen honom måste han ha gjort eftersom det var grannen!, men han tyckte väl att kläderna och masken inte stämde överens med lukten :-) Både jag och hela familjen skrattar gott åt detta än idag!

En liten engelsk cockerspaniel skäller liksom ut en stor och bastant jultomte... det var en syn det ;)Kram Annika

familjenpettersson@hotmail.se

2010-11-03 @ 23:26:27
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
♥ Postat av: Nelly

Min mamma kom och hämtade mig hos mormor. Hon sa att vi skulle hem & förbereda tills att gästerna skulle komma. Men när vi kom hem så stog det 2 stora resväskor i köket. Så jag frågade mamma - Men mamma varför står det 2 stora väskor i köket? Hon förklarade att vi skulle åka i väg till Spanien och fira julen där. Jag blev överlycklig eftersom att det var första gången som jag reste utomlands. När vi kom dit var det hur roligt som helst. Vi åt god mat, öppnade våra presenter som vi hade fått. Och medans jag låg i poolen med en lyxig drink, så såg jag stora fyrvärkeri som small uppe på himlen! Det var en riktigt bra jul !

2010-11-03 @ 23:35:41
URL: http://neily.blogg.se/
♥ Postat av: Therese Baudin

Jag är med och tävlar! Har länkat på min blogg:

http://mysticladytavlingar.wordpress.com/2010/11/04/basta-tavlingen-everMitt bästa julminne var när vi samlades hemma hos min mormor och morfar. Vi satt alla i vardagsrummet (alla 15) och pratade, åt god choklad, nötter, drack god julmust och hade julmysigt. Nu har vi alla blivit äldre och vi kan inte träffas på samma sätt. Så att ha ett minne från när alla samlades med den underbara julstämningen på ett och samma ställe är guld värt!

2010-11-04 @ 21:54:57
URL: http://mysticladytavlingar.wordpress.com
♥ Postat av: Inge

Förstås vill jag vinna Apotekarnes julmust. Jag har länkat från min blogg: http://nallepuh.blogspot.com/2010/11/apotekarnes-julmust.htmlEtt bästa julminne är rätt svårt att vaska fram efter många härliga jular. Mina barndomsjular var fantastiska hemma då det alltid fanns traditioner att följa. En av dem var att man inte fick gå på visit på juldagen. Det var jätteskönt för då kunde man gå omkring klädd i pyjamas eller nattlinne hela dagen, lösa korsord, pussla, spela de nya julklappsspelen eller läsa julklappsboken. TV satt man inte och glodde på då. Mamma har alltid varit och är fortfarande en god människa, så hon hade alltid ett ensamt par i byn på julmiddag och samlade ensamma släktingar till julfirande hos oss. Ingen skulle vara ensam hemma på julafton om det ankom på henne. Innan julmiddagen intogs skulle det badas bastu.

Långt upp i vuxen ålder hade jag kvar min allra första julklapp som jag fick av min moster. Det var en röd tomte med snöre och bakom den stod det skrivet: "God Jul Inge". Jag var fem månader gammal när jag fick den.

Många av barndomens jultraditioner tog jag sedan med till mitt nya hem. Men nu är barnen vuxna och en del bortflyttade så nu blir det inte riktigt samma julstämning längre på julafton då inte hela familjen är samlad.

2010-11-05 @ 21:23:08
URL: http://nallepuh.blogspot.com
♥ Postat av: Mikaela

Jag deltar gärna i utlottningen av musten, den vore jättegod!Mitt minne är kanske lite annorlunda än de ovan... Jag har minnet fullt med härliga julminnen från min barndom, de flera tillsammans med min farfar. Men ett lite annorlunda minne är från en jul för två år sedan.Jag har som tradition att alltid göra Sill á la Russe till vårt julbord som vi äter hemma hos mamma och pappa. Så även då julen 2008. Jag stod i köket, granen hade nyss blivit klädd i vardagsrummet, vi skulle precis gå i bastun med maken och barnen. Jag satte sista handen vid sillen, skulle packa in den och sätta i kylskåpet tills vi skulle åka några timmar senare. Maken gick på toaletten... Plötsligt brakade det till från toaletten, maken som vrålar och när jag kommer dit ser jag en massa vatten överallt... WC-stolen hade gåt itu!! Så... När vi hade haft mycket att göra, trevliga göromål, så kröp vi runt på alla fyra i vessan och torkade vatten... Mängder av vatten... Jag ringde pappa för att säga att vi blir lite sena och frågade på samma gång om han vet hur mycket vatten som ryms i en wc-stol... Det visade sig vara hela 11 liter vi torkade upp...Hoppas på en fridfullare jul detta år. Hur vi ska fira den är ännu lite öppet, men jag håller hårt på traditioner så jag gissar att det blir som alla jular hittills :)

2010-11-06 @ 08:09:25
URL: http://stickaventyr.blogspot.com
♥ Postat av: Kicki M

Mitt bästa- och värsta minne är ett och samma. Skrattar dock gott åt det nu...Familjens gamla smålandsstövare,

gjorde sig en riktig rövare.

Natten mot julafton öppnade hon skafferiet,

på morgonen fanns endast rester av "frosseriet".

Skinkan och köttbullarna var ett minne blott,

men hunden var smällfet och mådde gott.

Fem år senare skrattar vi gott åt händelsen,

men hoppas innerligt det aldrig händer igen.Har mailat både dig samt fem vänner :-)2010-11-07 @ 18:26:04
♥ Postat av: Maya

Klart, jag vill ha JULMUST .. mmm :]Mitt bästa julminne:Det var nog förra året då åkte min familj till min kusin och sen kom våra släktingar från luleå och då såg vi på kalleankas jul, osv. sen gjorde jag och min kusin som en rolig koja under granen vi byggde den med julklappar sen satt vi där inne med en dator var och bloggade :) sen kom ju tomten och jaa det var en super-rolig julafton :D

2010-11-07 @ 19:46:24
URL: http://ilikecandy.blogg.se/
♥ Postat av: Carola L

Bästa julminnet är när vi spenderade julen på min mormors stuga och tomten kom klivande genom skogen - den julen trodde alla på tomten sLänk till tävlingen finns här: http://mammamuh.blogg.se/2010/november/jag-tavlar-om-julmust.html

2010-11-08 @ 08:31:13
URL: http://mammamuh.blogg.se/
♥ Postat av: Ida - A princess diary ♥

Åååhh, vem skulle bli lika överlycklig som mig om jag vann det här?! Ingen tror jag, haha. Jag ÄLSKAR julmust och suktar efter det exakt varenda dag efter säsongen är över.Mitt allra bästa julminne är ifrån förra året. Jag har en ganska stor familj och varje jul kommer hela släkten på pappas sida till våran villa. Vi tittar på Kalle Anka tillsammans , går en promenad efter det. Sedan lagar vi maten tillsammans och sätter oss och äter vid ett stort långbord med en maaaassa julmat som utbud. Efter det blir det en lååång presentöppning och efter det fika.Förra året var extra mysigt eftersom min farmor kunde vara med! Hon låg på sjukhus året innan det för att hon hade fått en hjärtinfarkt.Jag skulle verkligen bli hur lycklig som helst om jag vann!!Länk till inlägget: http://pappasguldkort.blogg.se/2010/november/tavling-vinn-en-hel-back-med-julmust.html

2010-11-08 @ 10:42:21
URL: http://pappasguldkort.blogg.se/
♥ Postat av: b

Mitt bästa julminne har jag inte haft än.

Förhoppningsvis blir det bästa minnet nästa jul när jag och min fru firar vår första jul tillsammans med vårt barn :)2010-11-08 @ 10:53:20
URL: http://montani.blogg.se/
♥ Postat av: Therese

Hej!

Jag vill absolut vara med i din utlottning! :) och länkar också på min blogg.

Mitt bästa julminne är nog alla de julaftnar som jag firat med familjen. Under mina ca 20 år som jag firade med familjen hann vi skapa en massa traditioner och de är jag glad att jag fick ta del av. När föräldrarna skiljt sig blir julen aldrig sig lik så jag är glad över våra vackra julaftnar med julklappsutdelning, kalle anka och julskinkan.

Trevlig fortsättning!

2010-11-08 @ 15:32:08
URL: http://thessii.blogspot.com
♥ Postat av: Lizette

hej.

mitt bästa julminne är när jag fick fira jul för första gången med min "nya" familj, sambo och hans barn. Det var något alldeles speciellt.jag har länkat hit

http://thisisliz.blogg.se/2010/november/tavling-julmust.html

2010-11-10 @ 12:47:04
URL: http://thisisliz.blogg.se/
♥ Postat av: Therese Baudin

Får man inte veta vilka som vann?

2010-11-11 @ 23:17:05
URL: http://mysticlady.wordpress.com

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0