Årets julskyltning på NK

Idag var det premiär för julskyltningen på NK. Vi var där och kollade... Det märks att budgeten inte var lika hög detta året.. Det var riktigt klent.. Temat var: "Jakten på julens färger". Två nissar fick uppdraget att resa jorden runt och samla in julens alla färger... Hmm..
Det var bara sista fönstret som kändes juligt...
I de andra fönstrena var det en massa olika "ickejuliga" saker såsom Faraoer, skepp, kinadrakar... m.m..

-----

Här är bilderna från NK i Stockholm.
De är mycket finare än de här i Göteborg...
Det ser ut som deras skyltning är mer påkostad...Nisse och Nissa har inte jobbat länge i Tomtens verkstad. Detta är faktiskt deras första jul. Så när Tomten säger att han har ett specialuppdrag åt dem, börjar de genast packa ryggsäckarna. ”Alla vill ha en vit jul,” förklarar Tomten, ”men det finns så många vackra färger i världen. Hämta dem, så ska vi sätta färg på julen.””Den finaste röda färgen finns i Kina,” säger Nisse till Nissa. Direkt börjar de gräva en tunnel genom jordklotet – varenda tomtenisse vet ju att Kina ligger rakt under oss. När de kommer ut på andra sidan, har tomten bokat en drake som sitter och väntar. ”Du får en pepparkaka om du tar oss till det rödaste röda,” säger Nissa. ”Hoppa upp på min rygg, så flyger vi öster om Kinesiska muren och väster om havet. Där finns rött så att det räcker till påska,” säger draken och sväljer pepparkakan i en tugga.Innan de gav sig iväg chattade Nisse och Nissa med Jamal i Indien. ”Flyg hit från Kina. Draken hittar,” skrev Jamal. Sagt och gjort. Snart står de i en myllrande stad mitt i det väldiga landet. Där kommer en elefant, där väser en kobra, här tjattrar några apor. Nissa hinner knappt fotografera allt. Jamal ger dem en gnistrande ametist och förklarar: ”Låt det nordiska ljuset genom denna sila, så blir det indisk lila.”Nisse och Nissa kopplar av med en simtur när ett piratskepp glider upp. ”Tomtenissar i Indiska Oceanen. Nu har jag sett allt,” ropar kaptenen. Som tur är, är det snälla sjörövare. Men hungriga. Frukten är nämligen slut ombord. Nisse och Nissa letar igenom sina ryggsäckar och hittar apelsiner, mandariner och nektariner. Och juläpplen från Sverige. Piraterna jublar och som tack ger de Nisse och Nissa det finaste de har: ett indigo-färgat tygstycke. ”Kannibaler och kvacksalvare! Lägg detta i något vått, så får ni blått,” säger sjörövarkaptenen.Nästa morgon väcks Nisse och Nissa av utkikens rop: ”Land i sikte!” När de tittar ut, ser de bara sand. ”Korvar och kameler! Det är Egypten,” säger kaptenen. ”Tag plats. Vi ska ge denna flygande matta till min kompis faraon.” De flyger förbi sfinxer, pyramider och beduiner och landar mjukt i faraos skattkammare. De tror knappt sina ögon. Det blänker och blixtrar av gnistrande, glittrande guld. Farao blir så glad för den flygande mattan att han ger Nisse och Nissa en gyllene oljelampa. ”Gnid på denna. Då får ni den mest dyrbara färg jag vet: guld.”När man får skjuts av tomtens renar går hemresan snabbt. ”Från Sahara till Svedala på en timme. Nytt rekord,” konstaterar Nisse och Nissa medan de packar upp alla färger. Snart skimrar det av kinesiskt rött, indiskt lila, havsblått och egyptiskt guld, både hemma och i tomteverkstaden. Tomten vill nämligen dela ut färgglada klappar i år. Nisse och Nissa har bara en sak kvar att göra: klä granen. De fyller den med kulor och pynt, men är noga med att inte dölja granens naturliga färg. ”Grönt är ju också skönt,” säger Nisse.

Text & bild: NK


♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Vickan

håller helt med dig. inget roligt alls.btw vad säger du gällande julfilmer? jag såg the holiday igår, sett den? :) http://vicktoriamurawska.blogspot.com/2010/11/holiday.html

2010-11-21 @ 22:32:45
URL: http://vicktoriamurawska.blogspot.com
♥ Postat av: Fröken M

Vilken härlig blogg du har !! Jag ÄLSKAR julen :)

2010-11-22 @ 11:30:41
URL: http://frokenmela.se
♥ Postat av: alexandras jul

såg inte så juligt ut nä hehe

2010-11-22 @ 15:33:36
URL: http://alexandrasjul.blogspot.com
♥ Postat av: Martina J

Vilken trevlig blogg!

2010-11-22 @ 21:34:18
URL: http://micocinita.blogg.se/
♥ Postat av: camilla

jättefin blogg :) jag undrar hur du gjorde för att endast få konturerna på snöflingorna som faller? När man lägger in "bilder" så får man fyrkantiga bilder med bakgrunden och allting med :)

2010-11-23 @ 18:11:10
URL: http://cmillss.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0