Grönkål, ett måste på julbordet!


För oss Hallänningar är grönkål ett måste på julbordet. Det är fantastiskt gott. Här delar jag med mig av det recept jag brukar använda mig av. Jag tycker verkligen att ni ska testa detta. Det är en riktig smakupplevelse.

Grundrecept på Grönkål (Långkål) för 4 personer

Ca 500g färdigkokt grönkål, (t ex. Harplingekål)
2 msk smör
3 krm salt
2 krm vitpeppar
2 msk sirap
1 dl vispgrädde


Börja med att ta ut grönkålen ur frysen, och låt den tina. Grovhacka kålen, och stek den i 2 msk smör i en varm stekpanna. Salta och peppra. Slå på sirap och grädde. Låt grädden koka in ordentligt. Klart!

Mina föräldrar föredrar kålen tillagad utan sirap. Det är en smaksak om man vill använda det eller ej!




♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Malin - Hockeyfruga

åh va härligt!! Får skicka den vidare till killen, han som är kocken hihi!

2009-09-30 @ 23:49:37
URL: http://mysunshinestory.blogg.se/
♥ Postat av: Lizette

Vad äter man det till då? Lät gott :)

2009-10-12 @ 20:16:53
♥ Postat av: Josefine

Jag brukar också göra den fast jag hoppar sirapen och tar i en klick grovmalen senap istället!!!!

Kram Jossan

2010-11-06 @ 19:24:55
URL: http://ericeliasemma.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0