Fisksoppa med saffran

Ingredienser:

400 g fiskfilé t ex torsk ell hoki
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk margarin
1 vitlöksklyfta ( mer efter smak)
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 ½ dl torrt vitt vin
1 ½ tsk fiskbuljong ( 1½ tärning)
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
300 g räkor eller kräftstjärtar på burk
ev. 1 burk musslor


Gör så här:

Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken.
Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig.
Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund.
Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter.
Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud ca 15 min.
Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min.
Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta upp och servera genast.
Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd.



♥ Kommentarer ♥

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0