Citronglaze på lax med spenat- och saffransröra


Ännu en maträtt som kanske kan vara god kring jul.

Ingredienser:

600 g benfri mittbit av färsk lax, med skinn
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
1 msk fransk senap
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Spenat- och saffransröra:

250 g färsk eller fryst bladspenat
1 schalottenlök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
3 dl Kelda sås Lovely Lemon
1 krm salt


Gör så här:

Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze. Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och såsen. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 min. Skär laxen i 4 portionsbitar och stek dem i grillpanna 3-5 min på varje sida. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. Servera med potatis och spenat- och saffransröra.







♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Mikaela Urbom

Smarrigt :D

2009-10-19 @ 15:46:04
URL: http://mikaelaurbom.blogg.se/
♥ Postat av: Carolina

Damn, här börjas det i tid med jul haha :)

2009-10-19 @ 16:21:51
URL: http://caroflina.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0