Bubbens* Bröd


Receptet ger två saftiga bröd

Sätt ugnen på 175 grader

5 dl grovt grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl havre- eller vetekross
2 1/2 dl kruskakli
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
1 1/2 dl sirap


Ingredienserna blandas till en lös smet. Häll i i två smorda brödformar.  Grädda i 175 grader i 45 minuter, lägg därefter på folie och grädda i ytterligare 1 timme.

(Den här gången slängde syrran ner 2 dl russin och 2 dl grovt hackade hasselnötter. Hon strödde också över solroskärnor på degen innan formarna gick in i ugnen. Blanda i det du tycker är gott och tror passar. Låt fantasin flöda)

Gott nybakat och flera dagar därefter.


*Bubben är min barndomskompis pappa och han bjöd på det här brödet en gång för länge sedan. Mamma fick receptet och sedan dess har det alltid hetat ”Bubbens bröd” hemma hos oss. Nu går Bubbens bröd vidare, kanske till din familj?




♥ Kommentarer ♥
♥ Postat av: Anna

Låter som ett riktigt gott bröd. Måste jag prova!

Du får gärna länka till min blogg!

/Anna

2009-10-01 @ 19:44:45
URL: http://annasjul.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0