Kolanougat


Dessa ska jag göra i år!

1 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap

100 g fast nougat Odense
25 g mörk choklad

Koka upp grädde, socker och sirap och sänk sedan så det bara sjuder i ca 12 minuter eller tills kulprovet håller, ca. 122 grader.
Rör EJ under kokning!!

Under tiden: ställ upp ca 50 knäckformar och skär nougaten i 1 cm x1 cm ca. 0,3 cm tjocka bitar. 50 st.

När kolan är färdig; ta två teskedar och klicka i formarna så snabbt du kan.
Lägg sedan 1 bit nougat i varje form. Tryck ner något.

Ställ svalt medans chokladen smälter. Häll det i påse, gör ett litet hål och sätt en droppe på varje nougatbit.




♥ Kommentarer ♥

Lämna gärna en kommentar ♥ God Jul! ;)


Ditt namn:
Kom ihåg ♥

Din mail: (endast synlig för mig)


Din blogg:


Din kommentar:


bloglovin
Trackback
RSS 2.0